Prof. dr Nebojša Nick Knežević MD, PhD, spec. anesteziologije i terapije bola

Stalno angažovan u Advocate Illinois Masonic Medical Center Department of Anesthesiology and Pain Managemen, Čikago, USA. 

Prof. dr Knežević živi i radi u USA gde je redovni je profesor u Čikagu, USA (University of Illinois). Medicinski fakultet završio je u Beogradu. Nakon završenog fakulteta svoje usavršavanje započeo je sa magistarskim iz oblasti kliničke farmakologije, koju je završio na Medicinskom fakultetu u Beogradu, da bi 2010. godine specijalizaciju iz oblasti anesteziologije i menadžmenta bola završio u Čikagu, University of Illinois.

Autor je velikog broja naučnih radova, publikacija, istraživačkih projekata. Član je niza međunarodnih organizacija (American Society for Pain and Neuroscience – ASPN (Board of Directors 2018-i dalje), North American Neuromodulation Society – NANS (2017-i dalje), American Society of Interventional Pain Physicians – ASIPP (2014-i dalje), Association of University Anesthesiologists – AUA (2014-i dalje), itd.).

U saradnji sa M.Psych. dr Oliverom M. Ćirković kreirali su i pokrenuli “Školu o terapiji bola”, kroz koju prolaze kontinuiranu edukaciju o bolu kod dece i odraslih, terapiji, psihosomatici, zdravstveni profesionalci i njihovi saradnici.
Predsednik je srpsko-američkog udruženja lekara i stomatologa.

beomed futer logo (1)

Pružamo visoko kvalitetnu medicinsku negu zasnovanu na dokazima za vaše dete i sve članove vaše porodice, u malom, ali sigurnom okruženju, od rođenja do odraslog doba.

Najnoviji članci

© 2018 - BeoMed. Sva prava zadržana.