Geštalt terapija u pedijatriji

11 јануара, 2016 by BEOMED
geštalt-terapija-u-pedijatriji-m.jpg

Geštalt terapija u pedijatriji ima brojne rezultate, o čemu je Dr Olivera M. Ćirković pisala u prvom broju časopisa Preventivna pedijatrija.

 

Pod nazivom „Geštalt terapija kao mera prevencije u svakodnevnom radu u pedijatrijskoj praksi„, doktorka ambulante Beomed je sabrala iskustva i rezultate svoga rada u ordinaciji. Ovim tekstom doktorka je pokušala da približi metode rada i kombinovanog pristupa u radu sa decom obolelom od astme, ekcema, alergija, i sl. i njihovim roditeljima.

Cilj rada je bio da, u skladu sa dostizanjem što sveobuhvatnijeg pristupa zdravstvenom zbrinjavanju u pedijatrijskoj praksi, primeni geštalt terapije i na taj način podrže mere prevencije koje bi umanjile broj asmatičnih napada, manifestacija ekcema, povraćanja ili proliva (kao najčešćih simptoma u pedijatrijskoj ordinaciji). Zajedno sa decom i roditeljima doktorka je istraživala  nijanse u odnosima koje kreiraju i moguće uzroke koji podsvesno podržavaju disbalansa u zdravlju dece.

geštalt-terapija-u-pedijatriji-v

 

Ovde možete pročitati ceo tekst.

beomed futer logo (1)

Pružamo visoko kvalitetnu medicinsku negu zasnovanu na dokazima za vaše dete i sve članove vaše porodice, u malom, ali sigurnom okruženju, od rođenja do odraslog doba.

Najnoviji članci

© 2018 - BeoMed. Sva prava zadržana.