Sekundarna prevencija kardiovaskularnih bolesti

25 септембра, 2014 by BEOMED0
mali_koraci_u_prevenciji_kardiovaskulanrih_bolesti_m.jpg

Veoma značajna kampanja koju je pokrenula Svetska federacija za srce (World Hearth Federation) je upravo kampanja “Mali koraci u sekundarnoj prevenciji kardiovaskularnih bolesti”.

Sekundarna prevencija kardiovaskularnih bolesti i sve aktivnosti ove kampanje Sve aktivnosti kampanje imaju za cilj da ohrabre pacijente koji su doživeli infarkt srca da nastave dalje normalno, da im pomogne da promene dosadašnji stil života i tako ublaže ili potpuno eliminišu faktore rizika koji mogu uzrokovati neku novu krizu. Sam proces rehabilitacije pacijenata nakon infarkta srca je veoma komplikovan i dugotrajan i zato uz podršku zdravstvenih profesionalaca svih specijalnosti i na svim nivoima, pacijent ipak ima glavnu ulogu – motiv da se on oporavi veoma je bitan.

Iz tog razloga Svetska federacija za srce je kreirala dva kratka animirana crtana filma, koje Vam sa zadovoljstvom predstavljamo.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


beomed futer logo (1)

Pružamo visoko kvalitetnu medicinsku negu zasnovanu na dokazima za vaše dete i sve članove vaše porodice, u malom, ali sigurnom okruženju, od rođenja do odraslog doba.

Najnoviji članci

© 2018 - BeoMed. Sva prava zadržana.